Marile migratii. Slavii.

Poporul slav a avut cea mai mare influenta asupra poporului roman de la formare si pana in prezent. Cine au fost ei?
Popor non razboinic. Din momentul curgerii lui spre vestul Europei, poporul slav nu a vut nici o incercare de cicerire a celorlalte popoare. Spre deosebire de toate popoarele venite din est, ei nu au avut nici o incercare de atac sau jefuire. datorita numarului extrem de mare, populatia nu a incercat cucerirea nici a unei zone. Pur si simplu s-au scurs prin teritoriile vecine. Nici un popor nu a putut sa opreasca migratia acestora. O alta caracteristica principala este data de lipsa acestora de conducere statala, asa incat au fost supusi de toate semintiile pamantului, oriunde ar fi trecut. In limba engleza termen de "sclav" - "slaves", este sinonim cu poporul slav. Acelasi lucru se gaseste si in limba romana, cu diferenta ca in noi folosiv primul nume al migratorilor, "sclavini".  Lipsa de statalitate a dat posibilitatea lor de a se deplasa in toata lumea sub conducerea unor triburi razboinice care altfel, datorita numarului foarte mic al populatiei, nu ar fi reusit sa cucereasca alte teritorii. Vorbim de anti si venedi pleaca spre vest, in fruntea slavilor, reusind ocuparea Poloniei, Cehiei si Slovaciei, o ramura a lor profitand de infrangerea gepizilor, curg spre sud, ocupand zona Dalmatiei. Se opresc atunci cand dau peste regatele germane. Se stabilizeaza sub avari. Populatia strabate spre sud in 602 dHr., ocupand toata zona Traciei. Insusi numele poparelor si statelor create sunt exemplificatoare. Poporul de la sud de Dunare este bulgar, numele tribului turcic conducator, iar cel mai mare popr slav, rusii, este luat dupa scandinavii rus care reusesc stabilizarea zonei comerciale de la Kiev.
Numarul foarte mare al populatiei ducea la ocuparea instantanee si asimilarea tuturor populatiilor locuitoare al unui teritoriu. Acest lucru nu s-a produs si in zona Romaniei datorita numarului foarte mare de locuitori. Asa cu toate popoarele migratoare au trecut peste aceasta zona si s-au asezat in Pannonia, nici slavii nu au reusit sa se aseze in zona. Au ocolit spre vest si spre sud. Zona unde s-au adunat cel mai multi dintre slavi este exact zona, sau zonele nelocuite : basarabia si Muntenia. pe aici s-au scurs triburile slave in dorinta de a merge mai departe.
Pe langa influentele lingvistice asupra limbii romane, determinant pentru formare poporului roman este invazia Traciei din 602 dHr. Pana in acel moment populatia se considera apartinand imperiului. In urma invaziei, ruperea de imperiu este definitiva, iar poporul roman incepe ultima faza de creare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Formarea poporului roman. Concluzii

Despre originea poporului român. I. Varianta din cărţile de istorie

Cat de mult s-a retras Aurelian. I. Imparatul